Inför anställningsintervjun – Så gör du ett gott intryck!

Innan du tar steget in i arbetslivet och lär dig allt om management och vad det innebär att samarbeta för att nå bäst resultat, kanske du inte har ett arbete än. Eller du kanske just nu håller på att bli anställd. Här följer olika tips på hur du kan förbereda dig på en anställningsintervju och vad du som arbetssökande har rätt att fråga.

Under tiden fram tills intervjun är det bra om du läser på om företaget som du sökt hos. Sedanjob applicant shaking hands . är ett tips att du låter någon intervjua dig eller att du intervjuar dig själv på vanliga anställningsfrågor. Vanliga frågor kan vara: Berätta lite om dig själv? Hur kan dina tidigare erfarenheter hjälpa dig i denna tjänst? Vad driver dig? Vilka är dina positiva egenskaper? Vad behöver du bli bättre på? Vart ser du dig själv om fem år?

Ett sätt att förbereda sig för en anställningsintervju är att ta det lugnt. Det finns ingen anledning att stressa upp sig för mycket i onödan. Ett sätt att ta det lugnt och att samtidigt förbereda sig är att ta ett långt bad. Där kan du i lugn och ro fundera över dina positiva egenskaper och vad det är med just det här jobbet som du vill ha. Hitta inspiration här.

Under själva intervjun är det viktigt att du visar att du är motiverad och att du vet vad det är för tjänst som du har sökt. Inget företag vill ha en omotiverad anställd. Ställ frågor och läs på om tjänsten och företaget. Hälsa med ett fast handslag och titta intervjuaren i ögonen. Ifall det är två som intervjuar, se till att kolla båda i ögonen. Det är ingen klyscha att vara dig själv. Personkemin mellan arbetsgivare och anställd är viktig, då ni ska spendera en hel del tid tillsammans. Intervjun är lika mycket ett tillfälle för dig som arbetssökande att undersöka ifall den här tjänsten är något för dig.

Reply

mts_wordx